Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


China Compleet rondreis

China Compleet rondreis


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Ruige landschappen, gezellige boulevards, eeuwenoude bouwerken, bruisende steden en verukkelijk diners, Tijdens de China Compleet rondreis bezoekt u alle belangrijke steden en metropolen in het oosten van China! U bezoekt Beijing, Xi’an, Guilin, Yangshuo, Shanghai, Guangzhou en Hong Kong! Nieuwe ervaringen en plezier zijn gegarandeerd.


Prijs v.a. € 1.195,00 p.p.

Reis categorie

Type: Rondreizen
Land: China


Keuzes voor optionele tours kunt u tijdens de boeking aan Adventures Globe doorgeven. Click op de tab 'Optionele Tours' voor de mogelijkheden. U kunt uw vakantie ook aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van twee personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden. U kunt dit pakket gebruiken als startpunt van uw China reis.

Dag 1: Amsterdam – Beijing

Er zal van Amsterdam naar Beijing worden gevlogen vandaag.

Dag 2: Beijing

Na aankomst op het vliegveld wordt u naar het Holiday Inn Express Temple Heaven hotel gebracht waar u de eerste 3 overnachtingen zal doorbrengen. 

Dag 3: Beijing

Met de China Compleet Rondreis zullen wij de beroemde Chinese muur en de Ming graven bezoeken. De Chinese muur ligt zo’n 75km buiten Beijing en wordt als een van de 7 wereldwonderen beschouwd.  Opmerkelijk is dat de bouw van de enorme muur, die de 3e eeuw v. C. begon, is gedaan met alleen menskracht.  In de vijfde eeuw V. C. was in eerste instantie gestart met de bouw van allemaal losse muren. Deze dienden als bescherming tegen de nomadische volkeren. Vanaf 221 voor Christus begon men met de losse stukken aan elkaar te voegen. Meer dan 300.000 mensen werkten aan de Great Wall. Het was zwaar werk en er zijn veel arbeiders overleden tijdens de bouw. De lichamen van deze arbeiders werden in de muur begraven. Na ongeveer 10 jaren van arbeid was de muur 1 geheel met een lengte van 6.700 kilometer! Een hoogte punt tijdens deze China Compleet reis is een wandeling over een stukje van deze muur! (Goede wandelschoenen worden aangeraden) Hierbij is het uitzicht vanaf de muur op de omliggende bergen fantastisch. Bij de volgende tour gaan we weer terug in de tijd. We bezoeken de vallei waar 13 van de 16 keizers uit de Ming dynastie(1368 – 1644) begraven zijn. Eén van de graven van de keizers is voor publiek openbaar gemaakt.

Dag 4: Beijing

De tour op deze dag zal u brengen naar het Plein van de Hemelse Vrede. Op dit plein is het mausoleum van Mao  en een aantal parlementsgebouwen te vinden. Naastgelege ligt de beroemde Verboden Stad. Hierin leefde maar liefst 24 keizers tussen de 15e en 20e eeuw. Het was verboden voor de “gewone” mensen in die tijd. Pas in 1949 werd het geopend voor het publiek. U eindigt deze dag met een bezoek aan de schitterende Tempel van de Hemel dat gelegen is in een groot en mooi park. De Keizer kwam hier vroeger één keer per jaar om te bidden voor een goede oogst voor de bevolking.

Dag 5: Beijing - Xi'an

Op deze dag zullen wij  het rustgevende Zomerpaleis bezoeken. Het was het vakantiehuis van verschillende keizers. Aan het Zomerpaleis ligt het kunstmatige en grote Kunmingmeer. Het Zomerpaleis is gebouwd in de 12e eeuw en werd geplunderd in 19e eeuw. Later werd deze weer tot haar oude staat hersteld. Op het grote complex zijn verschillende bezienswaardigheden waaronder de prachtige Hal van het eeuwige leven met honderderen meters lange wandbeschilderingen en de boot gemaakt van marmer. Later op de dag zal u het centrum van de Olympische Zomerspelen uit 2008 bezoeken. Dit bestaat uit het Nationale stadion, dat het Vogelnest wordt genoemd vanwege zijn vorm, en onder andere het Nationale aqua centrum dat opvalt doordat het een architectonisch hoogstandje is. In de avond zullen wij de reis voortzetten naar Xi’an. Hiervoor nemen wij de trein, waar u ook de overnachting zal doorbrengen.

Dag 6: Xi'an

In de ochtend zullen wij aankomen in Xi’an. Vervolgens wordt u naar New Henderson hotel gebracht waar u kunt ontbijten. In de middag zullen wij een stadstour hebben door Xi’an. We zullen onder andere een gedeelte van de oude stadsmuur , één van de Grootste moskeëen uit China gedateerd uit 742 en de schitterende Wilde Gans Pagode bekijken.

Dag 7: Xi'an- Shanghai

Vandaag zullen wij het veel geprezen Terracottaleger bezoeken. De eerste Keizer van China woonde in Xi’an. Hij gaf de opdracht tot het maken van dit opmerkelijke leger. Deze moesten na zijn dood zijn graf bewaken. In total zijn er 7000 terracottafiguren openbaar gemaakt. Het behoort tot belangrijkste archeologische vondsten van de afgelopen honderd jaar. Laat in de middag zillen wij vertrekken naar Shanghai met de nachttrein.

Dag 8: Shanghai

Op de achtste dag van de China Compleet rondreis zullen we de moderne wereldstad Shanghai leren kennen. Deze stad is een heel ander stukje China dan u de afgelopen dagen heeft ervaren. Tijdens deze dag zullen wij een verscheidenheid aan attracties zien. Om een een goed beeld te krijgen van de traditionele Chinese tuinarchitectuur zullen we de Yuyuan garden, die tijdens de 16e eeuw is aangelegd, bezoeken. We zullen door één van de drukste winkelstraten ter wereld lopen, de Nanjing Road. Ook zullen tussen de lokale bevolking over de Bund lopen. Dit is één van de gezelligste boulevards van Shanghai. Vanaf hier kunt u de wereldberoemde skyline van Shanghai bewonderen U zal overnachtingen in het Holliday Inn Express Zhabai.

Dag 9: Shanghai

Deze dag zullen we een klein beetje in Fransen sferen zijn. We zullen vandaag het gebied dat toegewezen aan de Fransen was bezoeken. Het is een mix van Oosters en Frans met de Parijse herenhuizen in dit gebied. Later op de dag zullen wij Xintiandi bezoeken. De bijzondere Shanghai stijl kun in deze wijk vollop zien. De Jade Boeddha Tempel zal op deze dag ook zeker niet ontbreken. Twee van de boeddhabeelden die hier staan zijn gescheden uit een groot stuk jade in de witte kleur.

Dag 10: Shanghai

Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt zelf op pad gaan om te  bijzondere stad verder te ontdekken. Natuurlijk kunt u ook een optionele tour boeken!

Dag 11: Shanghai – Guilin

Vandaag zullen we van de megastad Shanghai naar Guillin vertrekken die omgeven is door prachtige steile heuvels. We nemen de magneetzweeftrein en we reizen naar het vliegveld om vervolgens naar Guillin te vliegen. (Wanneer u vliegt vanaf Pudong airport reist u alleen met de magneetzweeftrein.)

Dag 12: Guilin – Yangshuo

We zullen een boottocht hebben op de Li rivier. Ze zeggen dat het omgeven is door één van de mooiste gebieden van heel China is. Tijdens deze tocht zullen we langs tussen de bijzondere heuvels verscheidene kleine dorpjes en vissers op bamboevlotten tegen komen. Later op de dag zullen we onze reis vervolgen naar de voor Chinese begrippen kleine stad Yangshuo. U zal hier overnachten in het New Li River Hotel.

Dag 13: Yangshuo – Guangzhou(Kanton)
 
In de ochtend zullen wij een bezoek brengen aan de mysterieuze Rietstengelgrot. Door de verschillende kleuren verlichting is het een fraai gezicht dat een geweldige indruk op u zal maken. In de avond zullen we naar het station van Guillin rijden, waar u de nachttrein naar Guangzhou zal nemen. Dit is een belangrijke havenstad in China. De portugezen kwamen in de 15e eeuw als eerste Europeaan hier om handel te drijven. Ze hadden lange tijd een monopoliepositie met de Chinese handel. Dit veranderde toen de Nederlanders in de 17e arriveerden. Lange tijd was het één van de weinige havens waar handel gedreven kon worden met buitenlanders.

Dag 14 - Guangzhou - Hong Kong

Wanneer we aankomen zijn in Guangzhou is er nog tijd genoeg om te ontbijten voordat de tour begint. We zullen deze dag beginnen met een bezoek aan de bijzondere Chen Family Temple. Het werd vroeger gebruikt als woonplaats en school voor de Chen stam. In de huidige tijd is het een herdenkingsplaats geworden voor deze stam. Na de lunch zullen we met de boot vertrekken naar de jonge metropool Hong Kong. Wanneer we aankomen zal u een transfer hebben naar het Harbour Plaza North Point Hotel.

Dag 15 - Hong Kong – Amsterdam

In de middag maakt u een stadstour door de fascinerende stad Hong Kong. We zullen de highlights van Hong Kong bezoeken op deze dag. Onderdeel hiervan is het Victoria’s Peak. Dit is een berg en boven op deze berg zal u een indrukkende uitzicht hebben op de eilanden van Hong Kong. Ook zullen we langs Repulse Bay komen waar veel piraten zich in1841 hadden gevesdigd. Deze is optioneel te boeken. De reis China Compleet rondreis eindigt hier helaas, want later in de avond zullen we weer terug vliegen naar Nederland.

Dag 16 – Amsterdam

U zal vandaag weer thuis komen met herinneringen van de schitterende reis door China. Wanneer u uw China reis wil verlengen kan dat met een van onze andere China bouwstenen. Een goede optie is een verlenging met strandvakantie op de wiitte stranden van Sanya!

Bekijk de fotogalerij van China Compleet rondreis

China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis China Compleet rondreis


Gegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 1.195,00 p.p.

  • Land China
    Vertrek locatie:
  • Begin datum:
  • Eind datum (16 dagen): Kies bovenstaande datum
  • Aantal personen:


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.