Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u op de nieuwsbrief van Adventures Globe voor de actuele aanbiedingen en laatste nieuws.


Vakantie Reis Sumatra Highlights

Vakantie Reis Sumatra Highlights


U kunt ons bellen 010 7509858 of mailen, openingstijden Ma t/m Vr 10.00 tot 20.00 en Za & Zo 12.00 tot 17.00.


Met deze Sumatra vakantie reis verkent u dit prachtige eiland met een verbazingwekkende diversiteit. Door zijn geschiedenis en geografische ligging op een van de handelsroute Azië was het, soms onvrijwillig, sinds het begin van de 13e eeuwse gastheer van Arabische, Indische, Nederlandse, Britse, Japanse en Portugese zeelieden en handelaren. Het landschap wordt gedomineerd door bergachtige gebieden, indrukwekkende watervallen, rokende vulkanen en tropische regenwouden.Medan vormt het uitgangspunt voor uitstapjes naar alle uithoeken van Sumatra. Een opmerkelijke toeristische bestemming is de majestueuze Lake Toba-specifieke met het schilderachtige eiland Samosir in zijn midden. Er zijn verschillende nationale parken waar u de orang-oetan in zijn natuurlijke leefomgeving kunt ontmoeten.


Prijs v.a. € 262,00 p.p.

Reis categorie

Type: Bouwstenen
Land: Indonesië


U kunt uw vakantie aanvullen met extra bouwstenen. De prijs is per persoon, exclusief internationale vlucht en geldt op basis van minimale deelname van drie personen. Op u verzoek kunnen we natuurlijk een passende internationale vlucht aanbieden.

Dag 1: Medan - Berastagi

Onze gids haalt u op van het vliegveld van Medan, Polonia. We rijden door Medan, de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra en derde grootste stad van Indonesië. De weg vervolgt door de berglandschappen van de Sibolangit tot wel 1300 m hoogte naar het bergdorp Berastagi, met op de achtergrond de nog actieve vulkanen Sibayak 2094 m en Sinabung 2450 m. Vervolgens een bezoek aan een dorp van de Karo Batak en de groenten-en fruitmarkt in Berastagi. Hierna vervolgt onze weg naar hotel Grand Mutiara voor overnachting.

Dag 2:  Berastagi – Parapat: Permatang Parba – Sipiso piso waterval (O/-/-)

Na het ontbijt gaan we richting Parapat. Onderweg stoppen we in Permatang Purba en bezoeken we het paleis van Simalangan Batak. Dit imposante Paleis rust op 20 pijlers van teak en is een voorbeeld van de architectuur van de Batak. Rijkversierde huizen en graansilo's geven een indruk van de pracht en praal van verleden dynastieën. Verder bezoeken we de indrukwekkende Sipiso piso waterval. Vanaf de waterval heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op het majestueuze Lake Toba. Daarna checken we in bij de Tabo Cottage Samosir.

Dag 3: Parapat: Tomak – Simanindo (O/L/-)

Na het ontbijt steken we over naar het eiland Samosir en tijdens ons bezoek leren we over de geschiedenis en cultuur van de Batak Toba stam, wiens leven ooit werd geregeerd door tribale vetes, koppesnellen en de doden cultuur. We bezoeken de 400 jaar oude stenen sarcofaag van de koning Sidabutar en de megalithische stenenset van de koning. In Simanindo bekijken we het traditionale dansen en bezoeken we een plaatselijke school. Overnachting in het Tabo Cottage Samosir

Dag 4: Parapat – Medan (O/-/-)

Na het ontbijt, volgt de rit terug naar Medan over de legendarische Sumatraanse Highway. Onderweg zien we diverse plantages voor onder andere rubber, cacao en palmolie. Transfer terug naar het vliegveld van Medan of voortzetting een volgend programma.

Prive tour is inclusief:

 • Nederlands of Engels sprekende gids
 • Airconditioned transport
 • Entrée gelden
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • Minimale deelname 3 personen
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse accommodatie op basis van logies&ontbijt

bij 2 personen vanaf 330,-

Bekijk de fotogalerij van Vakantie Reis Sumatra HighlightsGegevens worden opgehaald....

Prijs per persoon v.a. € 262,00 p.p.

 • Land Indonesië
  Vertrek locatie:
 • Begin datum:
 • Eind datum (4 dagen): Kies bovenstaande datum
 • Aantal personen:


© 2019 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.