Blog

Palawan & Puerto Princesa

Datum: 14/01/2024

De Filipijnen zijn te verdelen over drie gebieden: Luzon, Visayas en Mindanao. In Visayas tref je de eilanden van Cebu en Boracay, maar ook de eilanden van de provincie Palawan! Palawan bestaat uit één groot eiland dat tevens Palawan heet, omringd door honderden andere eilandjes. Met z’n ongerepte natuur maakt het, het mooiste deel van de Filipijnen. De provincie kun je verdelen over drie regio’s. Centraal Palawan, Noord Palawan en Zuid Palawan.

Lees meer

Mooiste stranden van Thailand

Datum: 14/01/2024

Thailand kent een aantal van mooiste stranden ter wereld. De 5 meest aanspreken stranden staan hier opgesomd. Ieder strand heeft zijn eigen karakter en sfeer en uw perfecte droomstrand zal er zeker tussen staan.

Lees meer

Koh Phangan

Datum: 14/01/2024

Koh Phangan is een schitterend eiland dat bekend staat om haar Full Moon Parties. Koh Phangan heeft echter nog veel meer te bieden, zoals een prachtige locatie om te duiken en snorkelen, mooie stranden en een prachtige natuur.

Lees meer

Stopovers Dubai Hong Kong & Singapore

Datum: 14/01/2024

De stopovers van Adventures Globe maken het mogelijk om de stad waar u in transfer bent te ontdekken. Vlieg met de airlines Emirates, Cathay Pacific of Singapore Airlines om meer beleving aan uw reis te voegen. Bezoek steden als Dubai, Hong Kong en Singapore en reis daarna verder af naar uw eindbestemming!

Lees meer

Langkawi

Datum: 14/01/2024

Langkawi biedt een schitterende natuur, waar je rijstvelden, bergen, watervallen en jungle treft. De mooiste stranden liggen aan de noordzijde van het eiland, waar het water meer helder is dan in het zuiden en die tevens de beste publiekelijk, toegankelijke stranden kent. Langkawi kent namelijk veel privé stranden bij de hotels en resorts. Enkele voorbeelden van mooie stranden in de noordzijde zijn: Datai Bay & Rhu Beach.

Lees meer

Boracay

Datum: 14/01/2024

Boracay is een kleine eiland in de Filipijnse provincie Aklan, gelegen in het westelijke deel van de Visayas nabij het eiland Panay. Boracay kent vele witte stranden als gevolg dat het een belangrijke toeristische bestemming is binnen de Filipijnen. Boracay is te bereiken via de plaatsen Kalibo of Caticlan, dat wordt aangevlogen vanuit Manila of Cebu. Het eiland is ook bekend om de witte glimmende Puka schelpen, deze vind je in grote getale op het Puka Shell Beach. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd Boracay ontdekt als toeristische bestemming.

Lees meer

Chinees Nieuwjaar

Datum: 14/01/2024

Het Chinese nieuwe jaar begint op de volgende nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Het valt dan ook tussen 21 januari en 21 februari van het nieuwe jaar. Het wordt ook wel lente festival genoemd. Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maanmaand van het Chinese kalender, de eerste maandmaand in het nieuwe jaar.

Lees meer

Highlights Bali

Datum: 14/01/2024

Bali is een eiland dat behoort tot Indonesië. De hoofdstad van Bali is Denpasar. Bali is zeer in trek bij toeristen onder andere door de stranden, het eten, de natuur en de vele sawa’s. Het eiland kent vele monumenten, waaronder de duizenden tempels(pura). Denpasar is de stad die wordt aangevlogen en is een goede plek om een Bali reis te starten, het is de grootste en drukste stad van het eiland. Je treft er veel culturele bezienswaardigheden zoals het Bali museum en je kent er tevens goed winkelen.

Lees meer

Cebu

Datum: 14/01/2024

Cebu is een provincie in de Filipijnen en behoort tot de betere ontwikkelde provincies van het land. Net als Bohol, Palawan en het bekende Boracay valt Cebu onder de regio Visayas. Cebu bestaat uit 168 eilanden, waarvan het gelijknamige eiland de grootste is. Cebu City is de hoofdstad van de provincie en is na Manila een grote metropool.

Lees meer

Kuala Lumpur

Datum: 14/01/2024

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en wordt ook KL genoemd in de volksmond. De stad bestaat uit een centraal deel ofwel Kuala Lumpur city centre waar belangrijke attracties en hotels zijn gevestigd en de wijken daaromheen zoals Bukit Bintang, Chinatown en Bangsar die tevens toeristisch zijn. Er zijn veel moderne wolkenkrabbers, gigantische shopping malls maar het kent ook oudere gebouwen en de typerende eetkraampjes op straat.Je treft er grote bedrijfspanden, dure appartementencomplexen en luxe hotels.

Lees meer

Manila

Datum: 14/01/2024

Manila is de hoofdstad van de Filipijnen, de Filipijnen bestaat uit ruim 7.000 eilanden. Manila is gelegen op het eiland Luzon en van oorsprong een vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een ware metropool. Manila wordt omringd door 15 andere steden en vormt daarmee Metro Manila, ofwel Manila en omgeving. De stad heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Manila is het politieke, culturele en wetenschappelijke centrum van de Filipijnen. Hier zijn de universiteiten, hogescholen, theaters en musea gevestigd.

Lees meer

Historische bezienswaardigheden van Thailand

Datum: 14/01/2024

In Thailand is er erg veel te zien op het gebied van geschiedenis. Dus een geschiedenisliefhebber kan zich onmogelijk vervelen in Thailand. Adventures Globe heeft speciaal voor u de meeste bekende historische koninkrijken en tempels in Thailand voor u op een rij gezet voor een reis door de geschiedenis van Thailand.

Lees meer

Siam Square Bangkok

Datum: 14/01/2024

Siam Square bestaat uit een groot winkelgebied en is te vinden in de hoofdstad van Thailand, Bangkok. Siam Square is een groot plein en bevindt zich naast de Chulalongkorn-universiteit en is ook het eigendom van deze universiteit. Siam Square heeft de vorm van een rechthoek, van daar de naam. Als u houdt van winkelen is Siam Square onmisbaar om te bezoeken tijdens uw bezoek aan Bangkok.

Lees meer

Songkran, Thaise nieuwjaar

Datum: 14/01/2024

Het traditionele Thaise nieuwjaar wordt 'Songkran' genoemd. De officiële viering datum van Songkran is van 13 april tot en met 15 april, maar op veel plaatsen starten de festiviteiten al wat eerder. Meestal duurt het feest 3 tot 6 dagen en wordt het typisch omgeven door waterfestivals en lekker eten.

Lees meer

Asiatique, The Riverfront

Datum: 14/01/2024

Asiatique is een behoorlijk nieuwe attractie in Bangkok. Het is geopend in mei 2012 en er wordt ook wel eens aan gerefereerd als de nieuwe Bangkok Night Market. Het verschil is dat Asiatique toch wat meer te bieden heeft dan alleen een avondmarkt. Asiatique staat meer in het teken van shopping, plezier en lijfstijl.

Lees meer

Top 5 drijvende markten Bangkok

Datum: 14/01/2024

In Thailand zijn vele drijvende markten te vinden, maar in Bangkok vindt u de mooiste. Waaronder Damnoen Saduak, Amphawa en de authentieke Tha Kha drijvende markt. Lokale boeren ontmoeten er elkaar om hun producten uit te wisselen. Geniet van de gezellige, authentieke sfeer en van de heerlijke verse groenten, fruit en vis.

Lees meer

Huwelijksreis Thailand, Koh Phangan

Datum: 14/01/2024

Ko Pha Ngan staat voornamelijk bekend om de maandelijkse full moon feesten op Haad Rin Beach. Deze feesten trekken jaarlijks duizenden toeristen. Voor een bruisende huwelijksreis is Ko Pha Ngan dus ‘the place to be’. Naast het feesten is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk drankje op de zacht witte stranden.

Lees meer

Phuket

Datum: 14/01/2024

Phuket is een groot schiereiland van Thailand en een van de meest populaire strandbestemming in Azië. Het eiland biedt een ongeëvenaarde combinatie van perfecte witte zijdezachte palmstranden, accommodaties van hoge kwaliteit en gastvrijheid.

Lees meer

Huwelijksreis Koh Chang

Datum: 14/01/2024

Voor zij die op zoek zijn naar de perfecte huwelijksreis, heeft Adventures Globe speciaal voor u een lijst gemaakt van enkele van de meest romantische plekken van Thailand, Myanmar en Vietnam.

Lees meer

Thailand Culinair - lekker eten

Datum: 14/01/2024

Het eten is in Thailand een echte levensstijl en kan overal en altijd. Naast restaurants zijn er foodcourts of eetmarkten, eetstalletjes op straat en nachtmarkten waar men de hele dag door maaltijden of snacks kan krijgen. In Thailand zegt men in plaats van 'eet smakelijk' tegen elkaar 'Kin Khao', dit betekent letterlijk vertaald: 'We gaan rijst eten'. De meeste Thaise gerechten worden gevormd met een basis van rijst of rijstnoedels. Daarbij worden dan vlees, vis of groente gerechten geserveerd.

Lees meer

Cultureel Bangkok

Datum: 14/01/2024

Bent u van plan om ooit een rondreis in Thailand te maken, dan raden wij u vooral aan om de reis te beginnen in Bangkok, de huidige hoofdstad van Thailand.

Lees meer

Koh Lanta

Datum: 14/01/2024

Koh Lanta ligt in de Andaman Zee en is ideaal voor de vakantieganger die op zoek is naar rust. Koh Lanta is bij snorkelaars en duikers erg geliefd vanwege de schitterende onderwaterwereld.

Lees meer

Huwelijksreis Koh Samui

Datum: 14/01/2024

Koh Samui ligt ongeveer 500 km ten zuiden van Bangkok en is 250 km² groot. Koh Samui is dan ook het 3e grootste eiland van Thailand. De prachtige witte zandstranden, koraalriffen, baaien en kristalhelder water maken het zeker de moeite waard om een huwelijksreis te boeken naar dit eiland vol verassingen.

Lees meer

Chiang Rai

Datum: 14/01/2024

Chiang Rai is een van de meest noordelijke steden van Thailand en ligt 800 km ten noorden van Bangkok. In Chiang Rai kunnen vele verschillende bergstammen bezocht worden en biedt veel levendige cultuur en traditie.

Lees meer

Strand Vakantie Ngapali Myanmar

Datum: 14/01/2024

Ngapali strand in Myanmar biedt een perfecte plaats voor een mooie strandvakantie ook geschikt voor kinderen.

Lees meer

Huwelijksreis Krabi

Datum: 14/01/2024

Op zoek naar natuur, zon zee en strand voor uw huwelijksreis? Dan is Krabi een zeer geschikte provincie om te bezoeken in Thailand. Dit eiland ligt 800km ten zuiden van Bangkok aan de Andamanse Zee. Krabi wordt voornamelijk gebruikt als basis voor verschillende soorten excursies. U kunt uw huwelijksreis op Krabi dus makkelijk invullen met excursies naar keuze.

Lees meer

Basiszinnen Thais tijdens de Thailand Vakantie

Datum: 14/01/2024

Chan chu Adventures Globe... Gaat u binnenkort op vakantie naar Thailand en kunt u wel een beginnerscursus Thais gebruiken? Hier alvast een paar Thaise basiszinnen:

Lees meer

Basiszinnen Bahasa tijdens de Indonesië Vakantie

Datum: 14/01/2024

Gaat u binnenkort op vakantie naar Indonesië? Misschien komen deze woorden in het Indonesisch, ook wel Bahasa Indonesia, wel van pas. Indonesisch voor beginners!

Lees meer

Krabi

Datum: 14/01/2024

Krabi ligt in Andaman Zee naast Koh Lanta, Koh Phi Phi en Koh Yao.

Lees meer

Koh Phi Phi

Datum: 14/01/2024

Zon, zee en strand… wie wilt dat nou niet? Voor de reizigers die toch liever relaxen onder de zon in plaats van een avonturistische vakantie, is Koh Phi Phi ideaal voor een strandvakantie. Koh Phi Phi is een nationaal park in het zuiden van Thailand, in de provincie Krabi.

Lees meer

Kleurrijk Satun

Datum: 14/01/2024

Zon, zee, strand en cultuur! Satun is de perfecte plek voor een Thaise strandvakantie in het zuiden van Thailand.

Lees meer

Koh Samui Marine Park

Datum: 14/01/2024

Wilt u verblijven in een hotel of heeft uw toch liever een wat luxere resort setting? Het door backpackers gevonden eiland Koh Samui biedt u verschillende accommodaties naar uw wens aan. Koh Samui is een van de grootste eilanden van Thailand. Dit eiland biedt u een relaxte vakantie, maar er zijn ook genoeg spannende activiteiten te doen voor de sportievelingen onder de toeristen die toch voor wat meer spanning zoeken.

Lees meer

Khao Lak

Datum: 14/01/2024

Khao Lak ligt naast Phuket en biedt parelwitte zandstranden in een prachtige omgeving. Het nabij een van de beste duiklocaties ter wereld, de Similan Eilanden.

Lees meer

Kanchanaburi

Datum: 14/01/2024

Voor de reizigers die graag historische bezienswaardigheden bezoeken tijdens een reis is het een goed idee om Kanchanaburi op uw lijst te zetten. Deze stad ligt in het centrale gedeelte van Thailand. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Kanchanaburi.

Lees meer

Huwelijksreis Thailand, Lanta

Datum: 14/01/2024

Als u op zoek bent naar een rustige locatie voor uw huwelijksreis, is Koh Lanta de juiste plek. De stranden zijn er erg mooi en u kunt ervoor kiezen om te zwemmen of lekker te relaxen. Er lopen minder toeristen dan op de andere eilanden en daarom is dit de perfecte eiland voor een ontspannen huwelijksreis.

Lees meer

Koh Chang

Datum: 15/06/2016

Koh Chang is een prachtig Thais eiland voor de kust van Cambodja met parelwitte zand stranden omgeven door azuurblauw water. Koh Chang vormt een perfecte afsluiting van een Indochina rondreis.

Lees meer

Chiang Mai

Datum: 14/06/2016

Chiang Mai is gelegen in Noord Thailand en wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd. Chiang Mai ligt in een ongeveer 600m hooggelegen dal in van de indrukwekkende noordelijke bergketen met een maximale hoogte van 2500m.

Lees meer

Beste Duik Spots Thailand

Datum: 03/06/2016

Thailand kent een fascinerende onderwaterwereld met fantastische duikgebieden in de Andaman zee, bij Phuket en Koh Lanta. Thailand is voor duikers een buitengewoon interessante reisbestemming. Een overzicht van de beste duiklocaties van Thailand.

Lees meer


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.