Blog

De witte stranden van Cebu

Cebu is een provincie in de Filipijnen en behoort tot de betere ontwikkelde provincies van het land. Net als Bohol, Palawan en het bekende Boracay valt Cebu onder de regio Visayas. Cebu bestaat uit 168 eilanden, waarvan het gelijknamige eiland de grootste is. Cebu City is de hoofdstad van de provincie en is na Manila een grote metropool. De hoofdstad is tevens de oudste stad en heeft goede verbindingen met andere steden in de Filipijnen. De provincie heeft een eigen luchthaven, Maction International Airport met directe verbinding naar Manila en steden als Kuala Lumpur, Singapore en Jakarta.

Bezienswaardigheden Cebu City

Fort San Pedro Fort San Pedro is aangelegd door de Spanjaarden en het best bewaarde koloniale fort in de Filipijnen. Er is er een museum gevestigd met bewaarde overblijfselen uit de Spaanse tijd in de Filipijnen die te bezichtigen zijn.
 
Magellan’s Cross Magellan’s Cross is een groot kruis en staat in een kleine kapel tegenover het stadhuis van Cebu. Gesticht door de Spanjaard Ferdinand Magellan toen de Spanjaarden aankwamen in de Filipijnen in 1521.
 
Basilica Minore del Santo Niño Een 16e-eeuwse kerk gevestigd in Cebu City en verheven tot basiliek door Paus Paulus VI.
 

Bezienswaardigheden Provincie Cebu

Moalboal In het zuidwesten van het eiland Cebu ligt het dorpje Moalboal. Hier gaan toeristen naartoe om er te duiken, tevens zijn hier goede accommodaties en faciliteiten. Geschikt voor backpackers, maar ook luxe resort zijn er gevestigd.
 
Malapascua Een klein eiland ten noorden van Cebu en een duikbestemming. Hier kun je haaien bewonderen en genieten van de mooie witte stranden.
 
Crocolandia park Een park waar je krokodillen, alligators, vogels en slangen kunt spotten.
 
Kawasan Falls Hier kun je drie verschillende watervallen ontdekken, waar je ook kunt zwemmen of met een bamboevlot het water op kunt.


Vanuit Oslob in het zuiden kun je zwemmen en duiken met walvishaaien. Enthousiast geworden voor een vakantie naar Cebu? Ook naar Cebu kan Adventures Globe een reis aanbieden!

Datum: 14/01/2024


« Terug naar het overzicht


© 2024 adventuresglobe.nl - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Copyright
KVK NL: 51355043 0000 - Alle prijzen zijn inclusief BTW.